Karta Srbija sa gradovima

Ovde je prikazana karta Srbija, na kojoj možete tražiti određenu lokaciju u toj zemlji.

Belgrade, Централна Србија, Serbia

Ovaj prikaz karte se može povećati ili smanjiti odnosno zumirati za državu: Srbija, tako što pritisnete znak plus-minus (+ -) na mapi, a takođe možete pomerati kartu gore-dole ili levo-desno.

Srbija se nalazi na karti Evrope u regiji …

Geografske mape većih gradova:
Beograd
Novi Sad
Niš
Kragujevac
Subotica
Zrenjanin
Pančevo
Čačak
Kruševac
Kraljevo
Novi Pazar
Smederevo
Leskovac
Užice
Vranje
Valjevo
Šabac
Sombor
Požarevac
Pirot
Zaječar
Kikinda
Sremska Mitrovica
Jagodina
Vršac
Bor
Prokuplje
Loznica
Kopaonik
Zlatibor
Kula

Nadamo se da je ova mapa za Srbija sa gradovima bila korisna, a ako vas zanima nešto više imate ovde i vremensku prognozu za 10 dana za Srbiju.

Karta Srbije je geografski prikaz zemlje Srbije, koja se nalazi u centralnoj i istočnoj Evropi. Srbija je država sa izuzetno raznovrsnom geografijom, od planina, preko ravnica, do reka i jezera. Auto karta Srbije je korisna za svakoga ko želi da se upozna sa geografskim karakteristikama zemlje i da planira putovanje.

Srbija je zemlja sa veoma raznovrsnom geografijom. Na severozapadu se nalazi Vojvodina, koja se sastoji od ravnica i nizina. Na jugozapadu je Šumadija, koja se sastoji od brda i planina. Na jugoistoku je Timočka krajina, koja se sastoji od planina i visoravni. Na severoistoku se nalazi Vlasina, koja se sastoji od planina i visoravni.
Jedna od najvažnijih geografskih karakteristika Srbije su reke. Reke Dunav, Sava i Tisa su tri najvažnije reke u Srbiji. Reka Dunav je najduža reka u Srbiji i predstavlja granicu sa Mađarskom i Rumunijom. Reka Sava je druga po dužini reka u Srbiji i predstavlja granicu sa Hrvatskom. Reka Tisa je najkraća od ovih reka i predstavlja granicu sa Mađarskom.
Srbija ima i nekoliko jezera, najpoznatije su jezero Vlasina i jezero Palić.

U Srbiji postoji nekoliko geografskih regija, svaka sa svojim specifičnim karakteristikama. Vojvodina je najveća geografska regija u Srbiji i sastoji se od ravnica i nizina. Šumadija se sastoji od brda i planina, a na jugoistoku je Timočka krajina.