Vremenska prognoza Slovenija, 10 dana

Ljubljana
14. април 2024.
Clear sky
Vedro
28°C
Apparent: 27°C
Pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 29%
Vetar: 5 m/s WSW
Naleti vetra: 13 m/s
UV-Index: 6.2
Kratak opis: 0mm /0% / Kiša
Izlazak sunca: 6:16 am
Zalazak sunca: 7:47 pm
Prognoza - 14. април 2024.
Dan
11
Magla
28°C
Vetar: 5.8 m/s WSW
Kratak opis: 0mm / 0% / Kiša
Naleti vetra: 13 m/s
Max. UV index: 6.2
Prognoza - 15. април 2024.
Dan
07
Prognoza -
25°C
Vetar: 5.8 m/s WSW
Kratak opis: 0mm / 0% / Kiša
Naleti vetra: 13.1 m/s
Max. UV index: 6.2
Prognoza - 16. април 2024.
Dan
18
Mogući pljuskovi
16°C
Vetar: 6.1 m/s E
Kratak opis: 30.3mm / 100% / Sneg
Naleti vetra: 14.6 m/s
Max. UV index: 0.4
Prognoza - 17. април 2024.
Dan
12
Pljuskovi
13°C
Vetar: 1.8 m/s S
Kratak opis: 2.9mm / 90% / Kiša
Naleti vetra: 6.2 m/s
Max. UV index: 4.9
Prognoza - 18. април 2024.
Dan
12
Pljuskovi
14°C
Vetar: 4.9 m/s ENE
Kratak opis: 1.2mm / 84% / Kiša
Naleti vetra: 11.1 m/s
Max. UV index: 3.4
Prognoza - 19. април 2024.
Dan
04
Delimično oblačno
14°C
Vetar: 4.1 m/s SW
Kratak opis: 0mm / 81% / Kiša
Naleti vetra: 9.2 m/s
Max. UV index: 4
 

Saznajte ovde više o vremenskoj prognozi Slovenija, 10 dana, kao i kakvo se vreme očekuje narednih dana.

Na prognozi se mogu videti informacije o vremenu za temperature vazduha najviše i najniže, dnevne i noćne, padavine, vetar, UV zračenje, očekivane vremenske prilike po danima.

Dugoročna vremenska prognoza – Slovenija, za sledećih 10 dana

Pronađite vremensku prognozu i kakvo se vreme očekuje za danas, sutra i sledeće dane za državu: Slovenija i njene gradove. Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana ili mesec, predviđa se na osnovu analize meteoroloških podataka, kompjuterskih modela, klimatskih faktora i drugo. Tako da ih možemo gledati sa rezervom jer to su samo predviđanja vremena čija se tačnost ne može garantovati.

Ako vas interesuje prognoza vremena za zemlju: Slovenija, onda možete pogledati po gradovima, gde je prikazano vreme za sledećih desetak dana.

Prognoze za vreme u gradovima:
Ljubljana
Maribor
Celje
Kranj
Velenje
Ptuj
Koper
Novo Mesto
Murska Sobota

Vremenska prognoza za 10 dana za: Sloveniju, se predviđa sa određenim stepenom verovatnosti, zato što prognoze duže od tri dana trebalo bi uzimati sa rezervom, dok je prognoze za danas ili sutra lakše predvideti. Vremenske prognoze su dobijene sa drugih web stranica ili hidrometeoroloških servisa, zato ne možemo garantovati za tačnost podataka na ovom web-sajtu, iako su podaci preneseni u najboljoj nameri u informativne svrhe.

Ako putujete ili tražite nešto u nekom mestu onda bi vam mogla pomoći karta za: Slovenija.

Vremenska prognoza za Sloveniju, za 10 dana

Prilikom planiranja putovanja u Sloveniju važno je znati vremensku prognozu za narednih 10 dana. Slovenija je mala država smeštena u srednjoj Evropi, poznata po svojim raznolikim pejzažima, od Julijskih Alpa do jadranske obale. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim osobinama vremenske prognoze za Sloveniju za narednih 10 dana, a koje se odnose na geografske i meteorološke prilike.

Glavne ključne osobine klime:
• Temperatura: Temperatura u Sloveniji može varirati ovisno o regiji i godišnjem dobu. Tokom leta temperatura može doseći i do preko 30 stepeni Celzijusa u nizinskim krajevima, dok se u planinama može spustiti i ispod 0 stepeni Celzijusa zimi. Temperatura u zemlji je uglavnom umerena, zbog njenog položaja u središnjem delu Evrope.
• Padavine: Slovenija ima umjerene padavine tokom cele godine. Zemlja ima najviše padavina tokom jesenjih i prolećnih meseci, koji povremeno mogu biti obilni. Na količinu padavina utiče i blizina planina.
• Vetar: Vetar u Sloveniji uglavnom je umeren. Međutim, tokom zimskih meseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti hladnija.
• Vlažnost: Vlažnost u Sloveniji je uglavnom umerena, zbog njenog položaja u srcu Evrope.
• Sunce: Slovenija dobija umereno sunce tokom cele godine. Zemlja ima najmanje sunca tokom zimskih meseci.

Vremenska prognoza za Sloveniju za narednih 10 dana može varirati u zavisnosti od regije i godišnjeg doba, i geografskih i meteoroloških uslova. Temperatura u Sloveniji je uglavnom umerena, zbog njenog položaja u srcu Evrope. Zemlja prima umjerene padavine tokom cijele godine, sa obilnim padavinama u jesen i proljeće. Vetar u Sloveniji je umeren, ali u zimskim mesecima može biti prilično jak. Vlažnost u Sloveniji je umerena, a zemlja ima umjereno sunce tokom cele godine.
Prilikom planiranja putovanja u Sloveniju važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za narednih 10 do 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uslova u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i maksimalno iskoristite svoje vreme u zemlji. Uz ove informacije možete planirati svoj boravak, odabrati pravu odeću za spakiranje i osigurati da se dobro provedete u Sloveniji, bez obzira na vremenske prilike. Osim toga, važno je uzeti u obzir da se vreme može znatno razlikovati ovisno o lokaciji unutar zemlje. Na primjer, obala će imati blaže temperature u odnosu na planinske krajeve. Stoga je važno istražiti konkretnu vremensku prognozu za mesta koja planirate posetiti. S ovim informacijama možete planirati svoje aktivnosti u skladu s tim, na primer, ako prognoza predviđa sunčan dan, možete planirati aktivnosti na otvorenom ili izlete na plažu, ili ako prognoza predviđa kišni dan, možete planirati aktivnosti u zatvorenom prostoru ili posetiti muzeje .