Vremenska prognoza za 15 dana, Crna Gora

Podgorica
4. децембра 2023.
Clear sky
Vedro
11°C
Apparent: 9°C
Pritisak: 1022 mb
Vlažnost: 56%
Vetar: 0.3 m/s SSW
Naleti vetra: 2.9 m/s
UV-Index: 2.25
Kratak opis: 0mm /0% / Kiša
Izlazak sunca: 6:55 am
Zalazak sunca: 4:10 pm
Prognoza - 4. децембра 2023.
Dan
07
Prognoza -
11°C
Vetar: 1.8 m/s NNW
Kratak opis: 0mm / 0% / Kiša
Naleti vetra: 2.9 m/s
Max. UV index: 2.45
Prognoza - 5. децембра 2023.
Dan
07
Prognoza -
11°C
Vetar: 1.4 m/s N
Kratak opis: 0mm / 23% / Kiša
Naleti vetra: 2.7 m/s
Max. UV index: 1.75
Prognoza - 6. децембра 2023.
Dan
12
Pljuskovi
10°C
Vetar: 1.2 m/s NW
Kratak opis: 7.9mm / 61% / Kiša
Naleti vetra: 2.4 m/s
Max. UV index: 0.6
Prognoza - 7. децембра 2023.
Dan
12
Pljuskovi
12°C
Vetar: 1.4 m/s NNW
Kratak opis: 7.6mm / 84% / Kiša
Naleti vetra: 2.9 m/s
Max. UV index: 2.2
Prognoza - 8. децембра 2023.
Dan
04
Delimično oblačno
9°C
Vetar: 1.3 m/s NNE
Kratak opis: 0mm / 5% / Kiša
Naleti vetra: 2.6 m/s
Max. UV index: 2.4
Prognoza - 9. децембра 2023.
Dan
07
Prognoza -
10°C
Vetar: 1.6 m/s NW
Kratak opis: 0mm / 6% / Kiša
Naleti vetra: 2.5 m/s
Max. UV index: 2.2
 

Vremenska prognoza za Crnu Goru, za 15 dana

Prilikom planiranja putovanja u Crnu Goru, važno je znati vremensku prognozu za narednih 15 dana. Ova mala balkanska zemlja poznata je po svojim raznolikim pejzažima, od jadranske obale do krševitih planina. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim ključnim karakteristikama vremenske prognoze za Crnu Goru za narednih 15 dana, u vezi sa geografskim i meteorološkim uslovima.

Glavne ključne karakteristike vremena:
• Temperatura: Temperatura u Crnoj Gori može varirati u zavisnosti od regiona i godišnjeg doba. Tokom leta temperatura na primorju može doseći i preko 35 stepeni Celzijusa, dok se u planinama zimi može spustiti i ispod 0 stepeni Celzijusa. Temperatura u zemlji je generalno blaža nego u drugim delovima Balkana, zbog njenog položaja na obali.
• Padavine: Crna Gora ima umerene padavine tokom cele godine. Zemlja ima najviše padavina tokom jesenjih i prolećnih meseci, koji povremeno mogu biti obilni. Na količinu padavina utiče i blizina planina.
• Vetar: Vetar u Crnoj Gori uglavnom je umeren. Međutim, tokom zimskih meseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti hladnija.
• Vlažnost vazduha: Vlažnost u Crnoj Gori je uglavnom umerena, zbog njenog položaja na obali.
• Sunce: Crna Gora dobija umjereno sunce tokom cele godine. Zemlja ima najmanje sunca tokom zimskih meseci.

Vremenska prognoza za Crnu Goru za narednih 15 dana može varirati u zavisnosti od regiona i godišnjeg doba, te geografski i meteorološki uslovi. Temperatura u Crnoj Gori je generalno blaža nego u drugim delovima Balkana, zbog njenog položaja na obali. Zemlja prima umerene padavine tokom cele godine, sa obilnim padavinama u jesen i proleće. Vetar u Crnoj Gori je umeren, ali u zimskim mesecima može biti prilično jak. Vlažnost vazduha u Crnoj Gori je umerena, a zemlja dobija umereno sunce tokom cele godine.
Prilikom planiranja putovanja u Crnu Goru važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za narednih 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uslova u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i maksimalno iskoristite svoje vreme u zemlji. Uz ove informacije možete planirati svoj boravak, odabrati pravu odjeću za spakovanje i osigurati da se dobro provedete u Crnoj Gori, bez obzira na vremenske prilike. Osim toga, važno je uzeti u obzir da se vreme može znatno razlikovati ovisno o lokaciji unutar zemlje. Na primer, obala će imati blaže temperature u odnosu na planinske krajeve. Stoga je važno istražiti konkretnu vremensku prognozu za mesta koja planirate posetiti. S ovim informacijama možete planirati svoje aktivnosti u skladu s tim, na primer, ako prognoza predviđa sunčan dan, možete planirati aktivnosti na otvorenom ili izlete na plažu, ili ako prognoza predviđa kišni dan, možete planirati aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Dugoročna vremenska prognoza za narednih 15 dana za Crnu Goru. Opširniju prognozu za gradove Crne Gore pogledajte ovde.

Više o prognozi za 15 dana za veće gradove:

Vremenska prognoza za narednih 15 dana:

Prikazano je više vremenskih prognoza za Crnu Goru, konkretno za Podgoricu i okolinu.
Prvi grafikon predstavlja temperature, najveće i najmanje, drugi grafikon ukupne padavine, treći grafikon količina padavine/kiša, četvrti grafikon prikazuje vetar i brzinu.

vrijeme za 15 dana, podgorica
Prognoza vremenska za 15 dana, Podgorica