Vremenska prognoza za 15 dana, Ljubljana

Ljubljana
23. јул 2024.
Partly cloudy
Delimično oblačno
20°C
Apparent: 24°C
Pritisak: 1016 mb
Vlažnost: 83%
Vetar: 0.4 m/s SW
Naleti vetra: 8 m/s
UV-Index: 0
Kratak opis: 5.1mm /94% / Kiša
Izlazak sunca: 5:34 am
Zalazak sunca: 8:42 pm
Prognoza - 23. јул 2024.
Dan
12
Pljuskovi
30°C
Vetar: 3.6 m/s ENE
Kratak opis: 0.2mm / 94% / Kiša
Naleti vetra: 8 m/s
Max. UV index: 6.7
Prognoza - 24. јул 2024.
Dan
12
Pljuskovi
27°C
Vetar: 3.7 m/s E
Kratak opis: 0.2mm / 90% / Kiša
Naleti vetra: 7.9 m/s
Max. UV index: 6.25
Prognoza - 25. јул 2024.
Dan
07
Prognoza -
28°C
Vetar: 2.6 m/s SE
Kratak opis: 0mm / 28% / Kiša
Naleti vetra: 6.2 m/s
Max. UV index: 6.4
Prognoza - 26. јул 2024.
Dan
07
Prognoza -
31°C
Vetar: 2.6 m/s SSW
Kratak opis: 0mm / 0% / Kiša
Naleti vetra: 6.4 m/s
Max. UV index: 7
Prognoza - 27. јул 2024.
Dan
04
Delimično oblačno
33°C
Vetar: 3.4 m/s SW
Kratak opis: 0mm / 6% / Kiša
Naleti vetra: 8.7 m/s
Max. UV index: 7
Prognoza - 28. јул 2024.
Dan
04
Delimično oblačno
33°C
Vetar: 3.1 m/s ESE
Kratak opis: 0.3mm / 16% / Kiša
Naleti vetra: 7.8 m/s
Max. UV index: 6.7
 

Vremenske prognoze za 15 dana za Ljubljanu i okolinu.

Dugoročne vremenske prognoze za Ljubljanu su predviđanje vremenskih prilika na osnovu klimatkih pokazatelja, kompjuterskih modela i dr. tako da ih treba posmatrati sa određenom dozom vjerovatnosti.

Vremenska prognoza za Ljubljanu (Slovenija), za 15 dana

Ljubljana, glavni i najveći grad Slovenije, je šarmantan grad poznat po svojoj živopisnoj arhitekturi, bogatoj istoriji i živoj kulturi. Prilikom planiranja putovanja u Ljubljanu važno je znati vremensku prognozu za narednih 15 dana. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim najvažnijim osobinama vremenske prognoze za Ljubljanu za narednih 15 dana, vezano za geografske i meteorološke prilike.

Glavne ključne osobine vremena:
• Temperatura: Temperatura u Ljubljani je uglavnom umerena, sa toplim letima i hladnim zimama. Tokom leta temperatura može doseći i do 30 stepeni Celzijusa, dok se zimi može spustiti i ispod 0 stepeni Celzijusa. Grad se nalazi u ravničarskom delu Slovenije, pa je obično toplije nego u planinskim krajevima.
• Padavine: Ljubljana ima umerene padavine tokom cele godine, sa najviše padavina tokom jesenjih i proletnih meseci. Grad se nalazi u ravničarskoj regiji Slovenije, tako da ima manje padavina u odnosu na planinske krajeve.
• Vetar: U Ljubljani je uglavnom umeren vetar. Međutim, tokom zimskih mjeseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti hladnija.
• Vlažnost: Vlažnost u Ljubljani je uglavnom umerena, zbog njenog položaja u centralnom delu Evrope.
• Sunce: Ljubljana ima umereno sunce tokom cele godine. Grad ima najmanje sunca tokom zimskih meseci.

Vremenska prognoza za Ljubljanu za narednih 15 dana može varirati u zavisnosti od sezone i doba godine. Temperatura u Ljubljani je uglavnom umerena, sa toplim letima i hladnim zimama. Grad ima umjerene padavine tokom cijele godine, sa najviše padavina tokom jesenjih i proletnih meseci. Vetar u Ljubljani je umeren, ali u zimskim mesecima može biti prilično jak. Vlažnost u Ljubljani je umerena, a grad ima umereno sunce tokom cele godine.
Prilikom planiranja putovanja u Ljubljanu važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za narednih 15 dana. Znajući prognoza vam može pomoći da isplanirate svoj boravak i u skladu s tim se spakujete. Na primer, ako prognoza predviđa sunčano i toplo vreme, možete planirati aktivnosti na otvorenom i spakirati laganu odeću. S druge strane, ako prognoza predviđa hladno i kišovito vreme, možda biste trebali planirati aktivnosti u zatvorenom prostoru i spakirati toplu odeću i kišobran.
Osim toga, važno je napomenuti da vremenska prognoza za Ljubljanu ne mora nužno biti ista kao i za ostale regije Slovenije. Grad se nalazi u nizinskom području, pa je obično toplije i manje padavina nego u planinskim krajevima. Stoga, ako planirate istražiti druge delove Slovenije tokom svog putovanja, važno je proveriti vremensku prognozu i za te specifične regije.
Uglavnom, vremenska prognoza za Ljubljanu za narednih 15 dana je važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom planiranja putovanja u grad. Imajući na umu ključne točke o kojima se govori u ovom članku, možete donijeti informirane odluke o svom putovanju i onome što spakovati. Uz odgovarajuću pripremu, možete maksimalno iskoristiti svoje putovanje u Ljubljanu i uživati u svemu što ovaj šarmantni grad nudi.

Slikovita prognoza za 15 dana.
vremenska prognoza za 15 dana Ljubljana

Prognoza vremena za sljedećih 15 dana za Ljubljana, sa najvišim i najnižim temperaturama vazduha, padavine, opis vremenskih prilika.