Vremenska prognoza S. Makedonija, 10 dana

Skoplje
14. јун 2024.
Overcast
Prognoza -
19°C
Apparent: 21°C
Pritisak: 1012 mb
Vlažnost: 87%
Vetar: 0.8 m/s SW
Naleti vetra: 10 m/s
UV-Index: 0.15
Kratak opis: 99.1mm /100% / Kiša
Izlazak sunca: 4:58 am
Zalazak sunca: 8:11 pm
Prognoza - 14. јун 2024.
Dan
17
Grmljavina
26°C
Vetar: 4.5 m/s WNW
Kratak opis: 3.9mm / 100% / Kiša
Naleti vetra: 10 m/s
Max. UV index: 7
Prognoza - 15. јун 2024.
Dan
07
Prognoza -
29°C
Vetar: 2.7 m/s SE
Kratak opis: 0mm / 6% / Kiša
Naleti vetra: 6 m/s
Max. UV index: 8.05
Prognoza - 16. јун 2024.
Dan
07
Prognoza -
32°C
Vetar: 2 m/s SSE
Kratak opis: 0mm / 5% / Kiša
Naleti vetra: 4.6 m/s
Max. UV index: 8
Prognoza - 17. јун 2024.
Dan
07
Prognoza -
31°C
Vetar: 1.9 m/s SW
Kratak opis: 0mm / 29% / Kiša
Naleti vetra: 4.5 m/s
Max. UV index: 6.7
Prognoza - 18. јун 2024.
Dan
03
Uglavnom vedro
35°C
Vetar: 1.6 m/s S
Kratak opis: 0mm / 24% / Kiša
Naleti vetra: 4.1 m/s
Max. UV index: 8
Prognoza - 19. јун 2024.
Dan
01
Vedro
37°C
Vetar: 1.9 m/s SSE
Kratak opis: 0mm / 2% / Kiša
Naleti vetra: 4.4 m/s
Max. UV index: 7.85
 

Saznajte ovde više o vremenskoj prognozi Severna Makedonija, 10 dana, kao i kakvo se vreme očekuje narednih dana.

Na prognozi se mogu videti informacije o vremenu za temperature vazduha najviše i najniže, dnevne i noćne, padavine, vetar, UV zračenje, očekivane vremenske prilike po danima.

Dugoročna vremenska prognoza – S. Makedonija, za sledećih 10 dana

Vidite vremensku prognozu i kakvo se vreme očekuje za danas, sutra i sledeće dane za državu: Severna Makedonija i njene gradove. Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana ili mesec, predviđa se na osnovu analize meteoroloških podataka, kompjuterskih modela, klimatskih faktora i drugo. Tako da ih možemo gledati sa rezervom jer to su samo predviđanja vremena čija se tačnost ne može garantovati.

Ako vas interesuje prognoza vremena za zemlju: S. Makedonija, onda možete pogledati po gradovima, gde je prikazano vreme za sledećih desetak dana.

Prognoze za vreme u gradovima:
Skoplje
Bitolj
Kumanovo
Prilep
Ohrid

Prognoza vremena za Severnu Makedoniju, tokom celog godine

Prognoziranje vremena je deo svakodnevnog života, jer nam pomaže da planiramo za budućnost i da se pripremimo za potencijalne probleme ili opasnosti. Severna Makedonija je smeštena na Balkanu, ima umerenu kontinentalnu klimu. Za ovu zemlju je poznato da ima promenljive vremenske uslove, sa rasponom temperature, padavina i vetra koji se mogu brzo menjati. Zato su precizne i ažurne prognoze vremena od suštinske važnosti za bezbednost i donošenje pravih i informisanih odluka.

Pregled prognoze vremena za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci, fokusirajući se na geografske i meteorološke uslove regiona.
Glavni tačke:
• Temperatura: Prognoza temperature će dati ideju koliko će biti toplo ili hladno tokom narednih 12 meseci. Ovo je važno za planiranje outdoor aktivnosti i odlučivanje šta da obučete.
• Padavine: Prognoza padavina će dati ideju koliko kiše, snega ili pljuska se očekuje tokom narednih 12 meseci. Ovo je važno za planiranje outdoor aktivnosti i odlučivanje koju zaštitnu opremu da nosite.
• Vetar: Prognoza vetra će dati ideju koliko će biti jak vetar tokom narednih 12 meseci.
• Vlažnost: Prognoza vlažnosti će dati ideju koliko će biti vlažno tokom narednih 12 meseci.
• Oblačnost: Prognoza oblačnosti će dati ideju koliko će biti oblačno tokom narednih 12 meseci.
Ovo je važno za planiranje vanjskih aktivnosti i odlučivanje koju odeću ili zaštitnu opremu da nosite.

Temperatura: Prognoza temperature za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci će dati ideju koliko će biti toplo ili hladno. Ovo je važno za planiranje vanjskih aktivnosti i odlučivanje šta da obučete. Na primer, ako se prognozira da će biti toplo, možda želite da planirate piknik u parku ili da idete na kupanje. Sa druge strane, ako se prognozira da će biti hladno, možda želite da planirate ugodnu indoor aktivnost ili da obučete toplu odeću. U Severnoj Makedoniji, temperatura može biti prilično promenljiva, sa toplim letima i hladnim zimama. Takođe je poznato za iznenadne promene temperature, pa je važno biti spremni za različite vremenske uslove.

Padavine: Prognoza padavina za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci će dati ideju koliko kiše, snega ili pljuska se očekuje. Ovo je važno za planiranje aktivnosti napolju i odlučivanje koju zaštitnu opremu da nosite. Na primer, ako se prognozira da će biti kiša, možda želite da ponesete kišobran ili da obučete odeću za kišu. Sa druge strane, ako se prognozira da će biti sneg, možda želite da obučete toplu odeću i da ponesete lopatu za sneg. Važno je napomenuti da je Severna Makedonija poznata po jakim padavinama i snegu tokom zime.

Vetar: Prognoza vetra za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci će dati ideju koliko će biti jak vetar. Ovo je važno za planiranje outdoor aktivnosti i odlučivanje koju zaštitnu opremu da nosite. Na primer, ako se prognozira da će biti jak vetar, možda želite da izbegnete planiranje vanjskih aktivnosti koje zahtevaju stabilnost, kao što su vožnja bicikla ili letenje. Takođe, jak vetar može učiniti da se osećate hladnije, pa je važno da se obučete u skladu sa tim. Ovaj region je poznat po jakim vetrovima koji mogu da utiču na zemlju, posebno tokom zime.

Vlažnost: Prognoza vlažnosti za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci će dati ideju koliko će biti vlažno. Ovo je važno za planiranje aktivnosti napolju i odlučivanje koju zaštitnu opremu da nosite. Na primer, ako se prognozira da će biti visoka vlažnost, možda želite da ponesete maramice. Takođe, visoka vlažnost može uticati na vašu udobnost, pa je važno da se obučete u skladu sa tim.

Oblačnost: Prognoza oblačnosti za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci će dati ideju koliko će biti oblačno. Ovo je važno za planiranje outdoor aktivnosti i odlučivanje koju zaštitnu opremu da nosite. Na primer, ako se prognozira da će biti sunčano, možda želite da ponesete kremu za sunčanje ili da se spremite za mogućnost pojave sunčanih opekotina. Sa druge strane, ako se prognozira da će biti oblačno, možda želite da ponesete kišobran ili da se spremite za mogućnost pojave kiše.

U zaključku, prognoza vremena za Severnu Makedoniju tokom narednih 12 meseci je od suštinske važnosti za donošenje informisanih odluka. Ovaj region je poznat po promenljivim vremenskim uslovima, sa rasponom temperature, padavina i vetra koji se mogu brzo menjati. Važno je biti spremni za različite vremenske uslove i planirati svoje aktivnosti u skladu sa prognozom vremena.

Vremenska prognoza za 10 dana za: Severnu Makedoniju, se predviđa sa određenim stepenom verovatnosti, zato što prognoze duže od tri dana trebalo bi uzimati sa rezervom, dok je prognoze za danas ili sutra lakše predvideti. Vremenske prognoze su dobijene sa drugih web stranica ili hidrometeoroloških servisa, zato ne možemo garantovati za tačnost podataka na ovom web-sajtu, iako su podaci preneseni u najboljoj nameri u informativne svrhe.

Ako putujete ili tražite nešto u nekom mestu onda bi vam mogla pomoći karta za: S. Makedonija.