Vremenska prognoza jul, Srbija

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
No OpenWeathermap data available. Invalid API key. Please see https://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Za mesec jul 2013 godine vremenska prognoza predviđa nešto sunčaniji i topliji mesec sa manje padavina u odnosu na višegodišnji prosek. Tako da možemo očekivati pravo leto. Srednje julske temperature će biti više a količine padavina malo manje ali i dalje temperature neće puno odstupati od onih uobičajenih za ovo doba godine.

Možemo očekivati od 7. jula početak tropskih vrućina, meteorolozi kažu da će jul, prema dugoročnoj prognozi, biti veoma topao s paklenim vrelinama i da će biti pravi ljetni mjesec.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće nešto veće od višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 28.8ºC.

Srednja julska količina padavina će biti nešto manja od višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina tokom jula iznosiće oko 42 mm.

Detaljnije prognoze za jul za pojedinačne dane u Srbiji pogledajte na grafikonima i tabelama.

Prognoza vremena za sljedećih 15 dana

Na grafikonu su prikazane vremenske prilike za mesec jul po danima, gde su prikazane kolone za vrednosti: Day-dan, Temp-temperatura, Feels-temperatura, Pressure-pritisak, Humidity-vlažnost, Rain-kiša/padavine, Cloud-oblačnost, Dir-smer vetra, Speed-brzina vetra, Weather-vreme.
Napomena: sve dugoročne prognoze samo predviđanja vremena i treba ih uzeti sa rezervom.

vreme za jul beograd
Prognoza vremenska za jul, Beograd

Prikazano je više vremenskih prognoza za Srbiju, konkretno za Beograd i okolinu, što Vam može biti od koristi za dobijanje što tačnijih informacija o tome kakvo nas vreme očekuje.

Prognoza vremena za narednih mesec dana, sa najvišim i najnižim temperaturama vazduha, padavine, i za svaki dan orijentacioni izgledi vremena u Srbiji.